Färssås och spagetti
En snabblagad klassiker som inte går att tröttna på i vegansk tappning. För helvegansk färsås använd soyafärsen från Hälsans Kök eller någon av de torkade soyafärserna på marknaden. Quornfärs innehåller tyvärr äggvita, men är för övrigt en bra och kalorisnål produkt. Denna rätten går att göra nästan helt ekologisk också genom att använda Icas ekologiska spagetti och pastasås med basilika.
Vill man piffa till pastan lite så är det extra gott att blanda lite fin olivolja med en gnutta salt, pressad vitlök och svartpeppar och röra ner i pastan när den är färdigkokt
Blir ca 6 normalportioner.
1 frp fryst soyafärs
1 tetra ekologisk färssås med basilika eller motsvarande produkt färdig pastasås.
3 gula lökar
ev ett par vitlöksklyftor
Extra smaksättning om så önskas: fryst basilika, oregano, vegbuljong tärning, svartpeppar.
1 pkt ekologisk spagetti
Fräs lök, kryddor och vitlök i olja.
tillsätt soyafärsen och en skvätt vatten och låt småkoka en stund.
Häll i pastasåsen och låt såsen koka ytterligare en liten stund.
Koka pastan enligt anvisning under tiden.
Vill man piffa till pastan lite så är det extra gott att blanda lite fin olivolja med en gnutta salt, pressad vitlök och svartpeppar och röra ner i pastan när den är färdigkokt
Blir ca 6 normalportioner.
1 frp fryst soyafärs
1 tetra ekologisk färssås med basilika eller motsvarande produkt färdig pastasås.
3 gula lökar
ev ett par vitlöksklyftor
Extra smaksättning om så önskas: fryst basilika, oregano, vegbuljong tärning, svartpeppar.
1 pkt ekologisk spagetti
Fräs lök, kryddor och vitlök i olja.
tillsätt soyafärsen och en skvätt vatten och låt småkoka en stund.
Häll i pastasåsen och låt såsen koka ytterligare en liten stund.
Koka pastan enligt anvisning under tiden.

Kommentarer
Trackback