Semlor
Kan en vegan äta semlor? Jodå, det kan veganen göra. Det här receptet på bullar är det bästa jag provat och kommer ursprungligen från Sju sortens kakor, en åttiotals utgåva.
3 dl mjölk (vilken sort man vill ha)
100g margarin (mjölkfritt)
50g jäst
1/2 tsk salt
1dl socker
1/2 tsk hjorthornssalt
knapp 1l vetemjöl
(1 ägg)
Istället för vanlig grädde finns det olika alternativ för veganen. Själv föredrar jag jag SoyaToohs spraygrädde eftersom jag är ensam om att äta soyagrädde. Den håller sig länge och behöver inte stå i kyl och man behöver inte vispa upp en hel förpackning. Det fina med den är att den är fettsnål, bara 11% fett och smakar inte soya. Annars finns det havrebaserade vispbara gräddprodukter också och ingen av dessa överstiger 20% i fetthalt. Så man kan med gott samvete smaska i sig en "gräddig" semla.
Mandelmassan är också utan animaliska produkter.
3 dl mjölk (vilken sort man vill ha)
100g margarin (mjölkfritt)
50g jäst
1/2 tsk salt
1dl socker
1/2 tsk hjorthornssalt
knapp 1l vetemjöl
(1 ägg)
Istället för vanlig grädde finns det olika alternativ för veganen. Själv föredrar jag jag SoyaToohs spraygrädde eftersom jag är ensam om att äta soyagrädde. Den håller sig länge och behöver inte stå i kyl och man behöver inte vispa upp en hel förpackning. Det fina med den är att den är fettsnål, bara 11% fett och smakar inte soya. Annars finns det havrebaserade vispbara gräddprodukter också och ingen av dessa överstiger 20% i fetthalt. Så man kan med gott samvete smaska i sig en "gräddig" semla.
Mandelmassan är också utan animaliska produkter.

Kommentarer
Trackback