Enkel moussaka med potatis och aubergine
Moussaka likt lasagne är rätter som tar tid att laga och blir därför inte av att man lagar dom så ofta trots att de är bland det godaste som finns. Gjorde igår en något förenklad variant av moussakan som blev riktigt god och kalorisnål, dessutom så blev den inte så blöt som den brukar bli med bersamelsås. Kommer inte ihåg dom exakta mängderna av allt men det blev en rejäl sats som räcker idag med.
ca 750g potatis
2 aubergine
3 gula lökar
1 tetra krossade tomater
1 tetra havregrädde
1 påse quornfärs
1/2 frp italienska frysta örter
2 msk brynt lökfond
2 tsk socker
(200g riven ost eller lite god smältbar vego-ost)
Skala och skiva potatisen och koka den nästan färdig.
Skiva auberginerna. (behöver inte saltas för att vätska ur dom. Vätskan behövs i gratängen)
Stek färsen tillsammans med löken, kryddorna och fonden. Smaka av med socker och ev buljong och peppar.
Varva potatis och aubergine i en form, täck över med färssåsen och lägg på resten av potatis och auberginen.
Häll över de krossade tomaterna och krydda på med ev mera salt och oregano.
Häll till sist havregrädden över gratängen och strö på ev ost.
Grädda i ugn tills potatisen känns mjuk och gratängen har fått fin färg.
ca 750g potatis
2 aubergine
3 gula lökar
1 tetra krossade tomater
1 tetra havregrädde
1 påse quornfärs
1/2 frp italienska frysta örter
2 msk brynt lökfond
2 tsk socker
(200g riven ost eller lite god smältbar vego-ost)
Skala och skiva potatisen och koka den nästan färdig.
Skiva auberginerna. (behöver inte saltas för att vätska ur dom. Vätskan behövs i gratängen)
Stek färsen tillsammans med löken, kryddorna och fonden. Smaka av med socker och ev buljong och peppar.
Varva potatis och aubergine i en form, täck över med färssåsen och lägg på resten av potatis och auberginen.
Häll över de krossade tomaterna och krydda på med ev mera salt och oregano.
Häll till sist havregrädden över gratängen och strö på ev ost.
Grädda i ugn tills potatisen känns mjuk och gratängen har fått fin färg.

Kommentarer
Trackback