Vegansnickers, ett riktigt fördärv!

Det fick i alla fall mig att öka ett antal kilo. Har man tagit en bit så går det inte att låta bli att äta mer. Dessutom löjligt lätt att göra och blir mycket godis! Det är rätt gott att blanda i lite extra jordnötter i smeten. Garanterat fullspäckad med kalorier. Fast trösta er med att det är bra fettsyror i den. Jordnötsmör har ett oförtjänt dåligt rykte, men i rätt mängd är den faktiskt riktigt bra ur fettsyresynpunkt och sägs innehålla en hel del antioxidanter. Jag äter faktiskt en rostad bröd macka varje morgon med jordnötsmör och apelsinmarmelad. Receptet hittade jag på nätet för ca ett år sen.

Vegansnickers:
1 burk jordnötsmör med bitar
2dl ljus sirap
1dl socker
1dl kokos
1 l cornflakes
200g mjölkfri mörk choklad

Smält jordnötsmör, sirap, socker i en kastrull.
Blanda krossad cornflakes och kokos i en kastrull och häll på den smälta jordnötsmeten och rör om.
Bred ut smeten i en oljad lämplig form och bred över den smälta chokladen. Ställ i kyl tills den har stelnat. Skär i lagom bitar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Vegovänner

. Veganmaten kom in i bilden för drygt ett år sen egentligen som ett test som skulle vara i två veckor. Men jag håller fortfarande på och kan inte tänka mig att sluta med det. Har alltid varit road av både vegetariskt och av kost och hälsorelaterade frågor. Är vad man skulle kunna kalla för en hälsovegan men har inga invändningar till andras livsmedelsval. Tanken med bloggen är att dela med mig av mina experiment i köket och att få fler att våga prova veganmaten, samt att visa att veganmat är som vilken annan mat som helst fast utan animaliska produkter. Utgår från råvaror som är rätt vanliga och lätta att hitta och billiga. Personligen så försöker jag att handla så mycket ekologiska produkter som möjligt, men tycker att det går alldeles utmärkt med våra fina Svenska råvaror också. Det finns även ett miljötänk bakom mitt engagemang och ett hänsynstagande till djurens välbefinnande. Har arbetat som kock i drygt tjugo år och sett massproduktionens för och nackdelar och förstår att någon fått lida för det billiga kilopriset på köttet. Vill själv inte bidra till det längre och har valt att leva nästintill helt utan animaliska livsmedel och sett att det går alldeles utmärkt trots att fd kollegor mm. förutspådde mig en för tidig död i diverse bristsjukdomar. Fast jag måste säga att jag har aldrig mått bättre! Förutom matlagning så ägnar jag mig mycket gärna åt att promenera med min hund och tar gärna en ridtur på min islänning Lèttir. Det händer att jag även stickar en tröja både till mig själv och min lilla hund Rasmus.

RSS 2.0