Kikärtscurry med potatis
Har aldrig förstått vad många menar när dom säger att "jag har inte råd att vara vegetarian", för billigare än så här kan det inte bli! Blir 4 rejäla portioner och är gott att äta med ett tunnt libanesiskt bröd till.
2 burkar kikärtor
1 tetra krossade tomater
2 gula lökar
4 potatisar
Kryddor: spiskummin, malen rödpeppar eller paprikapulver, garam masala, gurkmeja, vitlök, salt.
Skär potatisen i lagom stora bitar och koka den knappt mjuk.
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med kryddorna.
Häll i de krossade tomaterna, potisen och kikärtorna och låt puttra en stund.
Späd en med lite vatten och smaka av med ev mer kryddor.
2 burkar kikärtor
1 tetra krossade tomater
2 gula lökar
4 potatisar
Kryddor: spiskummin, malen rödpeppar eller paprikapulver, garam masala, gurkmeja, vitlök, salt.
Skär potatisen i lagom stora bitar och koka den knappt mjuk.
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med kryddorna.
Häll i de krossade tomaterna, potisen och kikärtorna och låt puttra en stund.
Späd en med lite vatten och smaka av med ev mer kryddor.

Kommentarer
Trackback