Hemgjord vegofraishe
Ur vetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist. Allt soyabaserat är tyvärr inte gott och dit hör de flesta "ostarna" och även fraische produkter, med de blir stadigt bättre dock. Men den här är en höjdare och har inte den beska soyasmaken utan är lite sötaktig och skulle kunna passa även i desserter.
1 frp soyagrädde
4dl soyamjölk (gärna osötad)
saften av en halv citron
Koka upp grädden och mjölken och ta av från plattan
pressa över citronsaften och låt svalna lite.
Häll i kaffefilter och låt rinna av några timmar.
Blir uppskattningsvis ett par deciliter fraishe.
1 frp soyagrädde
4dl soyamjölk (gärna osötad)
saften av en halv citron
Koka upp grädden och mjölken och ta av från plattan
pressa över citronsaften och låt svalna lite.
Häll i kaffefilter och låt rinna av några timmar.
Blir uppskattningsvis ett par deciliter fraishe.

Kommentarer
Trackback